• Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Nieuws laatste update: 16-09-2014

Advertorial

Realtime inzicht in uitgaven en declaraties

Realtime inzicht in uitgaven en declaraties
Reiskosten en declaraties behoren tot de moeilijkste te beheren financiële posten. Kosten worden vaak pas achteraf en handmatig verwerkt en in financiële systemen is er vaak geen actueel inzicht, weinig controle en is tijdige bijsturing haast onmogelijk. Realtime inzicht in uitgaven stelt een bedrijf in staat erop in te spelen, binnen gestelde budgetten te blijven en handmatig invoerwerk achteraf te besparen, zodat de productiviteit omhoog gaat.

Download hier het Forrester report en lees hoe u realtime inzicht krijgt in kosten en declaraties. 

lees meer

Peter Hoogstraten: 'Werkkostenregeling vergt goede samenwerking tussen afdelingen'

Peter Hoogstraten: 'Werkkostenregeling vergt goede samenwerking tussen afdelingen'


08-09-2014 - Financials kunnen zich de komende tijd weer ‘verheugen’ op een aardige workload als gevolg van Prinsjesdag. De werkkostenregeling die vanaf 2015 verplicht is voor alle werkgevers, is een van de ‘boosdoeners’. Over deze en andere actuele fiscale wijzigingen zal Peter Hoogstraten, landelijk vaktechnisch coördinator loonheffingen bij de Belastingdienst, u bijpraten tijdens de Nationale Administrateursdag op 13 november. Hoewel er niet alleen voor administrateurs werk aan de winkel is: ‘De werkkostenregeling vergt een goede samenwerking tussen diverse afdelingen.’ Zijn presentatie doet hij op persoonlijke titel.

lees artikel

Column Marijke van Oosterzee

Over gezag gesproken

Over gezag gesproken
16-09-2014 - Er is niks zo irritant als gezag waar geen kennis over achtergronden of alternatieven aan ten grondslag ligt. Het gaat dan immers puur om de handhaving, nergens anders om.

lees column

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie

Handboek investeren en financieren


Handboek investeren en financieren Investeren lijkt gemakkelijk maar is dat niet. Investeren is een vak apart, hetzelfde geldt voor financieren. Praktijkervaring en theoretische kennis zijn een vereiste. Private equity en kredietverlening zijn beide in de loop der jaren steeds professioneler geworden en redeneren inmiddels volledig vanuit cashflows. Dit boek behandelt van A tot Z de stappen die professionele investeerders en financiers in de dagelijkse praktijk zetten voordat zij een risicopositie nemen in een onderneming. Het boek biedt een theoretische onderbouwing daar waar nodig.
Auteur: Taco Rietveld

meer informatie