• Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Nieuws laatste update: 20-08-2014

Hans Wijgers, Zorggroep Elde: 'Stoppen met leidinggeven'

Hans Wijgers, Zorggroep Elde: 'Stoppen met leidinggeven'


11-08-2014 - 'Zoals zoveel organisaties in de zorg, hadden wij voor onze administratie verschillende automatiseringspakketten. In Word en in Excel hadden wij vele bestanden die onderling niet met elkaar communiceerden. Medewerkers en afdelingen hadden zo hun eigen werkwijzen. Toen wij de bedrijfsmatige processen gingen stroomlijnen wilden we niet vasthouden aan hoe we het altijd hadden gedaan, maar hoe we het konden optimaliseren. Uitgangspunt was wel standaardiseren. Juist geen maatwerk, we kozen een automatiseringspakket dat zich heeft bewezen voor veel andere organisaties. We hebben de processen beschreven en de workflows daarop ingericht, rekening houdend met de mogelijkheden die de standaard ons bood. Je moet gewoon doen wat werkt.'

lees artikel

Column Marijke van Oosterzee

Perfectiedrang in vakantietijd

Perfectiedrang in vakantietijd
12-08-2014 - Tijdens zijn vakantie regelt Matt zo veel om bereikbaar te zijn dat een collega tegen hem zegt: 'het lijkt wel of je niet weg wilt'.

lees column

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

Hoe maakt u tijd vrij voor uw rol als sparringpartner


Hoe maakt u tijd vrij voor uw rol als sparringpartner Tijdschrift Controlling besteedt de komende afleveringen aandacht aan de manieren waarop u als financial meer tijd kunt vrij maken voor uw rol als sparringpartner. Daarom onderzoeken we met onze kennispartner Canon hoe u daar binnen uw bedrijf ruimte voor schept.

ONDERZOEK: DOE MEE EN WIN!
Onder de deelnemers worden mooie prijzen verloot, waaronder 5x het managementboek van het jaar Zakendoen in de nieuwe economie en een handige mobiele scanner, de Canon P-215II. Doe mee en verrijk het onderzoek met uw inzichten.

meer informatie

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie