• Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Nieuws laatste update: 24-07-2014

Zijn rentederivaten een vloek of zegen?

Zijn rentederivaten een vloek of zegen?


17-07-2014 - Ik gooi maar meteen de knuppel in het hoenderhok: ik vind rentederivaten een zegen. Nu kan ik me voorstellen dat u na alle negatieve publiciteit in de media denkt: ‘Een zegen? Waarom in hemelsnaam?' Als het woord rentederivaat valt, is dat de laatste jaren inderdaad nooit in positieve zin. Eerst werden rentederivaten in verband gebracht met woningbouwcorporaties: wie kent niet het debacle van Vestia? Vervolgens kwamen universiteiten, hogescholen en gemeenten in kwaad daglicht te staan na grote verliezen op derivaten. Tot slot zijn nu MKB-ondernemingen aan de beurt: naar verluidt hebben enkele tienduizenden MKB-ondernemingen rentederivaten afgesloten en zouden deze derivaten voor vier miljard euro onder water staan! Dus hoezo een zegen? Wel als u weet waar u aan begint!

lees artikel

Column Marijke van Oosterzee

Thank you

Thank you
15-07-2014 - De Engelsen krijgen veel voor elkaar met hun talloze beleefde dankbetuigingen en je kan je door die stijl laten inspireren als je wilt sturen. Sturen? Met een dankjewel?

lees column

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

ONDERZOEK: doe mee en win!


ONDERZOEK: doe mee en win! Tijdschrift Controlling besteedt de komende afleveringen aandacht aan de manieren waarop u als financial meer tijd kunt vrij maken voor uw rol als sparringpartner. Daarom onderzoeken we met onze kennispartner Canon hoe u daar binnen uw bedrijf ruimte voor schept.
Onder de deelnemers worden mooie prijzen verloot, waaronder 5x het managementboek van het jaar Zakendoen in de nieuwe economie en een handige mobiele scanner, de Canon P-215II. Doe mee en verrijk het onderzoek met uw inzichten.

meer informatie

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie