• Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Nieuws laatste update: 18-04-2014

Sterke euro? Neem tijdig actie!

Sterke euro? Neem tijdig actie!


07-04-2014 - Omzet en kasstromen van Nederlandse exporteurs worden sterk gedrukt door de sterke euro. Is uw onderneming in het ‘gelukkige’ bezit van buitenlandse dochtermaatschappijen, dan kan ook het eigen vermogen een flinke tik krijgen. De euro is in 2013 ten opzichte van andere valuta sterk gestegen. De waardestijging ten aanzien van de Japanse Yen bedroeg maar liefst ruim 26 procent! Als controller is het daarom belangrijk de invloed van valutakoersschommelingen op de eigen onderneming te begrijpen en van tevoren de risico’s af te dekken indien nodig.

lees artikel

Column Marijke van Oosterzee

Slenteren naar het begin van de rij

Slenteren naar het begin van de rij
18-04-2014 - Kijk naar de rol van de koning en laat je inspireren. Als een acteur een koning speelt dan maakt hij zich lang en breed en laat alle haast over aan anderen.

lees column

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

NIEUW: Leiderschap in planning & control


NIEUW: Leiderschap in planning & control Een one paper strategy zoals de A3 methodiek doet minder een appel op de schrijfkracht in de organisatie, maar meer op de denkkracht en de dialoog, concludeert Henk Doeleman in zijn proefschrift. Het vaak veel bekritiseerde planning & controlproces is te veranderen in een aantrekkelijke en interactieve manier van werken waarin de gezamenlijke dialoog over de toekomst en het monitoren daarvan centraal staat. Met minder papier is meer richting, consistentie, samenhang en feedback mogelijk.

Auteur: Henk Doeleman

meer informatie

Van cijfers naar waarden


Van cijfers naar waarden Genomineerd voor managementboek van het jaar

Veel populaire managementopvattingen geven een eenvoudig advies: minder regels en meer vrijheid. Die suggestie is niet alleen irreëel, maar ook onwenselijk vindt Tillema. Het spel is veel delicater en herbergt een zoektocht naar nieuwe toepassingen van controls waarin economie en sociologie samenvallen.

Auteur: Kees Tillema

meer informatie