• Tijdschrift controlling

  Maximale meerwaarde voor financiële professionals
 • Finance & Control

  Strategische informatie voor financieel management

Hoe krijgt de controller meer grip op interne transacties?

Hoe krijgt de controller meer grip op interne transacties?


11-08-2014 - Dr. Kees Tillema en professor dr. Jeltje van der Meer-Kooistra schrijven een duo-column in Tijdschrift Controlling. Om beurten houden Tillema en Van der Meer-Kooistra een betoog, waarop de ander reageert. Hieronder het betoog van Jeltje van der Meer-Kooistra over de aansturing van interne transacties en de rol die de controller daarbij zou moeten/kunnen spelen. Wilt u mee discussiëren? Dan kan in onze LinkedIn-groep Over financieel management.

lees artikel

Peiling

Bent u risk ready?
Houdt u elkaar scherp op risico's of staat de automatische piloot aan?
Stem

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

 • NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel

  NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel

  In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

  Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

 • Handboek investeren en financieren

  Handboek investeren en financieren

  Investeren lijkt gemakkelijk maar is dat niet. Investeren is een vak apart, hetzelfde geldt voor financieren. Praktijkervaring en theoretische kennis zijn een vereiste. Private equity en kredietverlening zijn beide in de loop der jaren steeds professioneler geworden en redeneren inmiddels volledig vanuit cashflows. Dit boek behandelt van A tot Z de stappen die professionele investeerders en financiers in de dagelijkse praktijk zetten voordat zij een risicopositie nemen in een onderneming. Het boek biedt een theoretische onderbouwing daar waar nodig.
  Auteur: Taco Rietveld

 • Faillissement en schuldsanering

  Faillissement en schuldsanering

  Het faillissement is in zakelijk opzicht een gevoelig onderwerp en schuldsanering een teken van slecht persoonlijk financieel beheer. Toch brengt het ook veel administratieve zorgen met zich mee. Na elk faillissement en elke schuldsanering zijn er handelingen te verrichten en moet er worden gelet op rechten en plichten van schuldeisers en overige betrokkenen. Dat vereist inzicht in de wet, zowel over de strikte termijnen waar binnen er actie kan plaatsvinden als ook over de inhoudelijke wet.

  Auteur: Robert Jan Blom 

 • Van cijfers naar waarden

  Van cijfers naar waarden

  Genomineerd voor managementboek van het jaar

  Veel populaire managementopvattingen geven een eenvoudig advies: minder regels en meer vrijheid. Die suggestie is niet alleen irreëel, maar ook onwenselijk vindt Tillema. Het spel is veel delicater en herbergt een zoektocht naar nieuwe toepassingen van controls waarin economie en sociologie samenvallen.

  Auteur: Kees Tillema

 • Managementboek van het jaar 2013:

  Managementboek van het jaar 2013:

  Leren samenwerken tussen organisaties
  Goed kunnen samenwerken is voor de toekomst van iedere organisatie van groot belang. Het aangaan van samenwerkingsrelaties tussen organisaties, zoals een alliantie, netwerk, keten of een strategisch partnership blijkt in de praktijk niet eenvoudig te zijn. Leren samenwerken bevat inzichten en handvatten om samenwerking gestalte te geven in de praktijk.

  Auteurs: Edwin Kaats en Wilfrid Opheij

 • NIEUW: Waardecreatie vanuit strategie

  NIEUW: Waardecreatie vanuit strategie

  Controllers beschikken met het op IFRS 8 Operating Segments gebaseerde concept Brainpower for advanced strategic value creation (BASVC) over een model dat uiterst geschikt is om hun controllingfunctie vakkundig handen en voeten te geven. Human capital in de rol van waardestuwer.

  Auteur: Ed Tonneyck RA