Home | Nieuws | Boete voor niet opgeven optieregeling
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Boete voor niet opgeven optieregeling
13-03-2012 - De rechtbank Breda heeft onlangs een boete opgelegd aan de Human Resource (HR) Director die zijn optieregeling niet had opgegeven aan de fiscus.De man was werknemer van een Nederlandse vestiging van een Amerikaans bedrijf en nam deel aan een aandelenoptieplan. De waarde van de optierechten moest bij toekenning ervan tot het loon worden gerekend, omdat het bedrijf destijds niet had verzocht om uitstel van heffing tot het moment van uitoefening. Er was echter geen loonbelasting ingehouden.

Vergrijpboete
Toen de inspecteur hier na een boekenonderzoek achterkwam, kwam hij met het bedrijf overeen alsnog de opties in de loonheffing te betrekken. De HR Director maakte niet van de overeengekomen mogelijkheid gebruik en diende later een ‘vrijwillige verbetering' in, in de vorm van een verklaring. Dit was volgens de Rechtbank Breda te laat. De navorderingsaanslag die de inspecteur had opgelegd bleef in stand en ook de vergrijpboete van 50 procent wegens opzet.


terug nieuwsarchief doorsturen printbare versie

Nieuwsarchief

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

NIEUW: Leiderschap in planning & control


NIEUW: Leiderschap in planning & control Een one paper strategy zoals de A3 methodiek doet minder een appel op de schrijfkracht in de organisatie, maar meer op de denkkracht en de dialoog, concludeert Henk Doeleman in zijn proefschrift. Het vaak veel bekritiseerde planning & controlproces is te veranderen in een aantrekkelijke en interactieve manier van werken waarin de gezamenlijke dialoog over de toekomst en het monitoren daarvan centraal staat. Met minder papier is meer richting, consistentie, samenhang en feedback mogelijk.

Auteur: Henk Doeleman

meer informatie

Van cijfers naar waarden


Van cijfers naar waarden Genomineerd voor managementboek van het jaar

Veel populaire managementopvattingen geven een eenvoudig advies: minder regels en meer vrijheid. Die suggestie is niet alleen irreëel, maar ook onwenselijk vindt Tillema. Het spel is veel delicater en herbergt een zoektocht naar nieuwe toepassingen van controls waarin economie en sociologie samenvallen.

Auteur: Kees Tillema

meer informatie