Home | Nieuws | Boete voor niet opgeven optieregeling
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Boete voor niet opgeven optieregeling
13-03-2012 - De rechtbank Breda heeft onlangs een boete opgelegd aan de Human Resource (HR) Director die zijn optieregeling niet had opgegeven aan de fiscus.De man was werknemer van een Nederlandse vestiging van een Amerikaans bedrijf en nam deel aan een aandelenoptieplan. De waarde van de optierechten moest bij toekenning ervan tot het loon worden gerekend, omdat het bedrijf destijds niet had verzocht om uitstel van heffing tot het moment van uitoefening. Er was echter geen loonbelasting ingehouden.

Vergrijpboete
Toen de inspecteur hier na een boekenonderzoek achterkwam, kwam hij met het bedrijf overeen alsnog de opties in de loonheffing te betrekken. De HR Director maakte niet van de overeengekomen mogelijkheid gebruik en diende later een ‘vrijwillige verbetering' in, in de vorm van een verklaring. Dit was volgens de Rechtbank Breda te laat. De navorderingsaanslag die de inspecteur had opgelegd bleef in stand en ook de vergrijpboete van 50 procent wegens opzet.


terug nieuwsarchief doorsturen printbare versie

Nieuwsarchief

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class


9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class Op 11 december draait de wereld weer één dag lang om Excel. Verdiep uw kennis en scherp uw vaardigheden aan tijdens de 9e Excel Experience Day. Met vele Excel-topexperts. Wilt u uw kennis en vaardigheden op specifieke terreinen nog meer uitdiepen? Kom dan ook naar de 5e Excel Expert Class op 12 december. Bij deelname aan beide dagen profiteert u van een extra korting!

schrijf nu inmeer opleidingen & congressen

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie

Handboek investeren en financieren


Handboek investeren en financieren Investeren lijkt gemakkelijk maar is dat niet. Investeren is een vak apart, hetzelfde geldt voor financieren. Praktijkervaring en theoretische kennis zijn een vereiste. Private equity en kredietverlening zijn beide in de loop der jaren steeds professioneler geworden en redeneren inmiddels volledig vanuit cashflows. Dit boek behandelt van A tot Z de stappen die professionele investeerders en financiers in de dagelijkse praktijk zetten voordat zij een risicopositie nemen in een onderneming. Het boek biedt een theoretische onderbouwing daar waar nodig.
Auteur: Taco Rietveld

meer informatie