Home | Nieuws | Boete voor niet opgeven optieregeling
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Boete voor niet opgeven optieregeling
13-03-2012 - De rechtbank Breda heeft onlangs een boete opgelegd aan de Human Resource (HR) Director die zijn optieregeling niet had opgegeven aan de fiscus.De man was werknemer van een Nederlandse vestiging van een Amerikaans bedrijf en nam deel aan een aandelenoptieplan. De waarde van de optierechten moest bij toekenning ervan tot het loon worden gerekend, omdat het bedrijf destijds niet had verzocht om uitstel van heffing tot het moment van uitoefening. Er was echter geen loonbelasting ingehouden.

Vergrijpboete
Toen de inspecteur hier na een boekenonderzoek achterkwam, kwam hij met het bedrijf overeen alsnog de opties in de loonheffing te betrekken. De HR Director maakte niet van de overeengekomen mogelijkheid gebruik en diende later een ‘vrijwillige verbetering' in, in de vorm van een verklaring. Dit was volgens de Rechtbank Breda te laat. De navorderingsaanslag die de inspecteur had opgelegd bleef in stand en ook de vergrijpboete van 50 procent wegens opzet.


terug nieuwsarchief doorsturen printbare versie

Nieuwsarchief

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

Hoe maakt u tijd vrij?


Hoe maakt u tijd vrij? Tijdschrift Controlling besteedt de komende afleveringen aandacht aan de manieren waarop u als financial meer tijd kunt vrij maken voor uw rol als sparringpartner. Daarom onderzoeken we met onze kennispartner Canon hoe u daar binnen uw bedrijf ruimte voor schept.

ONDERZOEK: DOE MEE EN WIN!
Onder de deelnemers worden mooie prijzen verloot, waaronder 5x het managementboek van het jaar Zakendoen in de nieuwe economie en een handige mobiele scanner, de Canon P-215II. Doe mee en verrijk het onderzoek met uw inzichten.

meer informatie

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie