Home | Nieuws | Kwart bedrijfsinvesteringen is buitenlands
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Kwart bedrijfsinvesteringen is buitenlands
26-04-2012 - Bijna een kwart van de bedrijfsinvesteringen in Nederland komt voor rekening van bedrijven in buitenlandse handen. Dat blijkt uit cijfers over 2010 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het grootste aandeel komt van Franse bedrijven.In 2010 investeerden ondernemingen 39,7 miljard euro in de Nederlands economie. Bedrijven in buitenlandse handen namen hiervan 24 procent voor hun rekening. Franse bedrijven hadden met 6 procent het grootste aandeel, gevolgd door Duitse met 5,1 procent. Ruim 16 procent van de investeringen kan worden toegeschreven aan landen binnen de EU. Van landen buiten de EU waren de Verenigde Staten met 4,1 procent de grootste investeerder.

Vooral investeringen in industrie
Buitenlandse bedrijven steken hun geld vooral in de industrie. Van de 6 miljard euro die daar werd geïnvesteerd kwam 42 procent van bedrijven onder buitenlandse zeggenschap. De VS had met 13 procent het grootste aandeel hierin, gevolgd door Frankrijk met 6 procent.


terug nieuwsarchief doorsturen printbare versie

Nieuwsarchief

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class: nu met vroegboekkorting


9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class: nu met vroegboekkorting Op 11 december draait de wereld weer één dag lang om Excel. Verdiep uw kennis en scherp uw vaardigheden aan tijdens de 9e Excel Experience Day. Met vele Excel-topexperts. En schrijft u zich in vóór 3 oktober dan profiteert u van een vroegboekkorting van minimaal € 75!
Wilt u uw kennis en vaardigheden op specifieke terreinen nog meer uitdiepen? Kom dan ook naar de 5e Excel Expert Class op 12 december. Bij deelname aan beide dagen profiteert u van een extra korting!

schrijf nu inmeer opleidingen & congressen

En de winnaar is:


En de winnaar is: Deze zomer heeft Tijdschrift Controlling samen met kennispartner Canon onderzoek gedaan naar de manieren waarop financials meer tijd kunnen vrij maken voor hun rol als sparringpartner. Deelnemers aan het onderzoek maakten kans op mooie prijzen. De winnaars zijn inmiddels bekend en hebben bericht gehad.

Winnaar mobiele scanner: Frans Overwater (foto).

Winnaars managementboek ‘Zakendoen in de nieuwe economie': Nico van der Weij, Truus Uilenberg, Jelte Reitsma, Els IJzerman, Albert Miltenburg.

meer informatie

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie