Home | Nieuws | Kwart bedrijfsinvesteringen is buitenlands
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Kwart bedrijfsinvesteringen is buitenlands
26-04-2012 - Bijna een kwart van de bedrijfsinvesteringen in Nederland komt voor rekening van bedrijven in buitenlandse handen. Dat blijkt uit cijfers over 2010 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het grootste aandeel komt van Franse bedrijven.In 2010 investeerden ondernemingen 39,7 miljard euro in de Nederlands economie. Bedrijven in buitenlandse handen namen hiervan 24 procent voor hun rekening. Franse bedrijven hadden met 6 procent het grootste aandeel, gevolgd door Duitse met 5,1 procent. Ruim 16 procent van de investeringen kan worden toegeschreven aan landen binnen de EU. Van landen buiten de EU waren de Verenigde Staten met 4,1 procent de grootste investeerder.

Vooral investeringen in industrie
Buitenlandse bedrijven steken hun geld vooral in de industrie. Van de 6 miljard euro die daar werd geïnvesteerd kwam 42 procent van bedrijven onder buitenlandse zeggenschap. De VS had met 13 procent het grootste aandeel hierin, gevolgd door Frankrijk met 6 procent.


terug nieuwsarchief doorsturen printbare versie

Nieuwsarchief

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

NIEUW: Leiderschap in planning & control


NIEUW: Leiderschap in planning & control Een one paper strategy zoals de A3 methodiek doet minder een appel op de schrijfkracht in de organisatie, maar meer op de denkkracht en de dialoog, concludeert Henk Doeleman in zijn proefschrift. Het vaak veel bekritiseerde planning & controlproces is te veranderen in een aantrekkelijke en interactieve manier van werken waarin de gezamenlijke dialoog over de toekomst en het monitoren daarvan centraal staat. Met minder papier is meer richting, consistentie, samenhang en feedback mogelijk.

Auteur: Henk Doeleman

meer informatie

Van cijfers naar waarden


Van cijfers naar waarden Genomineerd voor managementboek van het jaar

Veel populaire managementopvattingen geven een eenvoudig advies: minder regels en meer vrijheid. Die suggestie is niet alleen irreëel, maar ook onwenselijk vindt Tillema. Het spel is veel delicater en herbergt een zoektocht naar nieuwe toepassingen van controls waarin economie en sociologie samenvallen.

Auteur: Kees Tillema

meer informatie