Home | Nieuws | Kwart bedrijfsinvesteringen is buitenlands
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Kwart bedrijfsinvesteringen is buitenlands
26-04-2012 - Bijna een kwart van de bedrijfsinvesteringen in Nederland komt voor rekening van bedrijven in buitenlandse handen. Dat blijkt uit cijfers over 2010 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het grootste aandeel komt van Franse bedrijven.In 2010 investeerden ondernemingen 39,7 miljard euro in de Nederlands economie. Bedrijven in buitenlandse handen namen hiervan 24 procent voor hun rekening. Franse bedrijven hadden met 6 procent het grootste aandeel, gevolgd door Duitse met 5,1 procent. Ruim 16 procent van de investeringen kan worden toegeschreven aan landen binnen de EU. Van landen buiten de EU waren de Verenigde Staten met 4,1 procent de grootste investeerder.

Vooral investeringen in industrie
Buitenlandse bedrijven steken hun geld vooral in de industrie. Van de 6 miljard euro die daar werd geïnvesteerd kwam 42 procent van bedrijven onder buitenlandse zeggenschap. De VS had met 13 procent het grootste aandeel hierin, gevolgd door Frankrijk met 6 procent.


terug nieuwsarchief doorsturen printbare versie

Nieuwsarchief

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class


9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class Op 11 december draait de wereld weer één dag lang om Excel. Verdiep uw kennis en scherp uw vaardigheden aan tijdens de 9e Excel Experience Day. Met vele Excel-topexperts. Wilt u uw kennis en vaardigheden op specifieke terreinen nog meer uitdiepen? Kom dan ook naar de 5e Excel Expert Class op 12 december. Bij deelname aan beide dagen profiteert u van een extra korting!

schrijf nu inmeer opleidingen & congressen

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie

Handboek investeren en financieren


Handboek investeren en financieren Investeren lijkt gemakkelijk maar is dat niet. Investeren is een vak apart, hetzelfde geldt voor financieren. Praktijkervaring en theoretische kennis zijn een vereiste. Private equity en kredietverlening zijn beide in de loop der jaren steeds professioneler geworden en redeneren inmiddels volledig vanuit cashflows. Dit boek behandelt van A tot Z de stappen die professionele investeerders en financiers in de dagelijkse praktijk zetten voordat zij een risicopositie nemen in een onderneming. Het boek biedt een theoretische onderbouwing daar waar nodig.
Auteur: Taco Rietveld

meer informatie