Home | Nieuws | Overgangsregeling verwacht bij verhoging btw
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Overgangsregeling verwacht bij verhoging btw
07-05-2012 - Bij de verhoging van het normale btw-tarief van 19 procent naar 21 procent gaat de overheid waarschijnlijk een overgangsregeling hanteren. Bij eerdere aanpassingen is dat ook gedaan, zo meldt PwC. De verhoging van het normale btw-tarief naar 21 procent maakt onderdeel uit van het begrotingsakkoord en moet op 1 oktober 2012 ingaan.Btw-adviseurs van PwC verwachten dat ook in de komende overgangsregeling het moment waarop de te belasten prestatie wordt verricht bepaalt of het oude of nieuwe tarief moet worden gehanteerd. Daardoor wordt een mogelijk btw-voordeel van vooruitbetalingen vóór de verhoging voor prestaties die na de btw-verhoging plaatsvinden, voorkomen. De btw-verhoging kan een effect hebben op de prijsstelling van producten, maar betekent ook een hogere kostenpost voor bedrijven die geen volledig aftrekrecht hebben. Ook moet de aanpassing worden verwerkt in de boekhoudsystemen.


terug nieuwsarchief doorsturen printbare versie

Nieuwsarchief

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class: nu met vroegboekkorting


9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class: nu met vroegboekkorting Op 11 december draait de wereld weer één dag lang om Excel. Verdiep uw kennis en scherp uw vaardigheden aan tijdens de 9e Excel Experience Day. Met vele Excel-topexperts. En schrijft u zich in vóór 3 oktober dan profiteert u van een vroegboekkorting van minimaal € 75!
Wilt u uw kennis en vaardigheden op specifieke terreinen nog meer uitdiepen? Kom dan ook naar de 5e Excel Expert Class op 12 december. Bij deelname aan beide dagen profiteert u van een extra korting!

schrijf nu inmeer opleidingen & congressen

En de winnaar is:


En de winnaar is: Deze zomer heeft Tijdschrift Controlling samen met kennispartner Canon onderzoek gedaan naar de manieren waarop financials meer tijd kunnen vrij maken voor hun rol als sparringpartner. Deelnemers aan het onderzoek maakten kans op mooie prijzen. De winnaars zijn inmiddels bekend en hebben bericht gehad.

Winnaar mobiele scanner: Frans Overwater (foto).

Winnaars managementboek ‘Zakendoen in de nieuwe economie': Nico van der Weij, Truus Uilenberg, Jelte Reitsma, Els IJzerman, Albert Miltenburg.

meer informatie

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie