Home | Pagina | Beperkingen aan loonbeslag op vakantiegeld
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Beperkingen aan loonbeslag op vakantiegeld
31-10-2014 - De jaarlijkse betaling van het vakantiegeld is niet altijd vatbaar voor beslaglegging door schuldeisers. Dat heeft de Hoge Raad op 31 oktober beslist.

Het deel van het loon of uitkering dat nodig is voor dagelijks levensonderhoud valt niet onder een beslag. Het in een maand ontvangen inkomen dat boven deze zogeheten beslagvrije voet uitkomt, is dat wel.

De beslagvrije voet is in de meeste gevallen een bedrag dat gelijk is aan 90 procent van de bijstandsnorm.
Als dat inkomen hoger is dan de beslagvrije voet alleen door de jaarlijkse betaling van het vakantiegeld, terwijl het inkomen in andere maanden onder die grens is gebleven, is beslag niet of niet volledig mogelijk, stelt de Hoge Raad. Die ziet vakantiegeld namelijk als een opgebouwd onderdeel van het maandinkomen.

Over deze kwestie bestond verschil van inzicht. Voor gerechtsdeurwaarders, werkgevers en uitkeringsinstanties was het niet altijd duidelijk hoe zij moesten handelen in dit soort zaken. De Hoge Raad heeft aan deze onduidelijkheid nu een einde gemaakt.

Klik hier voor meer informatie


terug

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class


9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class Op 11 december draait de wereld weer één dag lang om Excel. Verdiep uw kennis en scherp uw vaardigheden aan tijdens de 9e Excel Experience Day. Met vele Excel-topexperts. Wilt u uw kennis en vaardigheden op specifieke terreinen nog meer uitdiepen? Kom dan ook naar de 5e Excel Expert Class op 12 december. Bij deelname aan beide dagen profiteert u van een extra korting!

schrijf nu inmeer opleidingen & congressen

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie

Handboek investeren en financieren


Handboek investeren en financieren Investeren lijkt gemakkelijk maar is dat niet. Investeren is een vak apart, hetzelfde geldt voor financieren. Praktijkervaring en theoretische kennis zijn een vereiste. Private equity en kredietverlening zijn beide in de loop der jaren steeds professioneler geworden en redeneren inmiddels volledig vanuit cashflows. Dit boek behandelt van A tot Z de stappen die professionele investeerders en financiers in de dagelijkse praktijk zetten voordat zij een risicopositie nemen in een onderneming. Het boek biedt een theoretische onderbouwing daar waar nodig.
Auteur: Taco Rietveld

meer informatie