Home | Pagina | Duitse werkgever moet NL-werknemer achterstallig loon betalen
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Duitse werkgever moet NL-werknemer achterstallig loon betalen
02-10-2014 - Een Duitse werkgever moet een Nederlandse zieke werknemer achterstallig loon uitbetalen. Dat stelt de kantonrechter in Limburg. Dat meldt PW De Gids.

Een man werkt als voorman in de bouwsector. Zijn werkgever is een Duits bedrijf, die activiteiten verricht in België, Duitsland en Nederland. Na iets meer dan een half jaar dienstverband wordt de werknemer langdurig ziek en verschijnt hij niet meer op het werk.

De werknemer stapt naar de rechter. Aangezien zijn arbeidsovereenkomst niet is opgezegd moet de werkgever zijn achterstallig loon betalen.

Werknemer werkte allleen in Nederland
De Duitse werkgever vindt dat de Nederlandse rechter in deze rechtszaak geen rechtsmacht toekomt, omdat de werknemer in meerdere landen werkt. De kantonrechter stelt dat door de partijen geen andere rechtskeuze is gemaakt. Hij gaat daarom, ook op basis van Europese regelgeving, uit van de toepasselijkheid van het Nederlands recht. Bovendien heeft de werkgever geen lijst aangeboden in welke landen de werknemer werkte. De werknemer zegt  alleen op projecten in Nederland te hebben gewerkt.

Vakantiegeld
Volgens de werknemer heeft hij nog recht op een bedrag van ruim 15.000 euro inclusief wettelijke verhogingen. Verder eist hij nog achterstallig vakantiegeld.
De werkgever zegt echter dat het vakantiegeld is verwerkt in het maandelijk salaris. Er is dus geen recht op vakantiegeld, omdat dit al is betaald. Maar uit de salarisspecificaties blijkt dat er geen sprake is van een bedrag inclusief vakantiegeld. De vordering van de werknemer wordt dan ook geheel toegewezen.

Klik hier voor de uitspraak


terug

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class: nu met vroegboekkorting


9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class: nu met vroegboekkorting Op 11 december draait de wereld weer één dag lang om Excel. Verdiep uw kennis en scherp uw vaardigheden aan tijdens de 9e Excel Experience Day. Met vele Excel-topexperts. En schrijft u zich in vóór 3 oktober dan profiteert u van een vroegboekkorting van minimaal € 75!
Wilt u uw kennis en vaardigheden op specifieke terreinen nog meer uitdiepen? Kom dan ook naar de 5e Excel Expert Class op 12 december. Bij deelname aan beide dagen profiteert u van een extra korting!

schrijf nu inmeer opleidingen & congressen

En de winnaar is:


En de winnaar is: Deze zomer heeft Tijdschrift Controlling samen met kennispartner Canon onderzoek gedaan naar de manieren waarop financials meer tijd kunnen vrij maken voor hun rol als sparringpartner. Deelnemers aan het onderzoek maakten kans op mooie prijzen. De winnaars zijn inmiddels bekend en hebben bericht gehad.

Winnaar mobiele scanner: Frans Overwater (foto).

Winnaars managementboek ‘Zakendoen in de nieuwe economie': Nico van der Weij, Truus Uilenberg, Jelte Reitsma, Els IJzerman, Albert Miltenburg.

meer informatie

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie