Home | Pagina | Hema wil betaalde koffiepauze afschaffen
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Hema wil betaalde koffiepauze afschaffen
31-07-2014 - Als het aan Hema ligt, krijgt het personeel hun koffiepauze niet langer betaald. De maatregel moet de winkelketen helpen om financieel te herstellen.

Het bedrijf heeft de ondernemingsraden instemming gevraagd voor de maatregel, zo meldt NU.nl. De personeelsleden van Hema krijgen hun lunchpauze al niet meer doorbetaald, en als de ondernemingsraden instemmen, wordt het betaalde koffiekwartiertje ook afgeschaft.

Langere diensten
Volgens de winkelketen betalen concurrenten hun personeel ook niet door in de pauzes en is de huidige regeling niet marktconform. Het stelt voor om personeel langere diensten te geven om tot hetzelfde aantal uren en dus loon te komen. Hema zegt in de instemmingbrief hiermee de ‘weg naar herstel door te willen zetten’. Momenteel wordt al flink geïnvesteerd om alle winkelfilialen om te bouwen.

In de aanval
Vakbond FNV gaat hierop in de aanval. Een woordvoerder zegt in het Financieele Dagblad het verweer van de Hema een non-argument te vinden: een lijstje maken met bedrijven in de branche die wél doorbetalen is zo gemaakt. Bovendien zou de maatregel ervoor zorgen dat medewerkers twee tot vier uur per week extra zouden moeten werken om aan hetzelfde loon te komen. (Bron: PW de Gids)


terug

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

ONDERZOEK: doe mee en win!


ONDERZOEK: doe mee en win! Tijdschrift Controlling besteedt de komende afleveringen aandacht aan de manieren waarop u als financial meer tijd kunt vrij maken voor uw rol als sparringpartner. Daarom onderzoeken we met onze kennispartner Canon hoe u daar binnen uw bedrijf ruimte voor schept.
Onder de deelnemers worden mooie prijzen verloot, waaronder 5x het managementboek van het jaar Zakendoen in de nieuwe economie en een handige mobiele scanner, de Canon P-215II. Doe mee en verrijk het onderzoek met uw inzichten.

meer informatie

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie