Home | Pagina | Ipad is communicatiemiddel - in cassatie tegen uitspraak Hof
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Ipad is communicatiemiddel - in cassatie tegen uitspraak Hof
21-10-2014 - Hof Amsterdam heeft op 25 september 2014 geoordeeld dat een iPad een communicatiemiddel is. De rechtbank oordeelde eerder dat een iPad als een computer moet worden aangemerkt. Staatssecretaris Wiebes van Financiën gaat nu in cassatie tegen deze uitspraak van het hof, schrijft hij in de nota naar aanleiding van het verslag Belastingplan 2015. Dit meldt PricewaterhouseCoopers.

Hof Amsterdam besliste dat een iPad een communicatiemiddel is en daarom belastingvrij kan worden verstrekt indien de iPad voor – slechts – 10 procent zakelijk wordt gebruikt. De staatssecretaris heeft aangegeven cassatie in te stellen tegen deze uitspraak, omdat de uitspraak haaks staat op het beleid van de Belastingdienst.

Vanaf 1 januari 2015 zullen  de regels voor de verstrekking van een iPad grotendeels in lijnkomen met deze uitspraak. De staatssecretaris acht het budgettaire belang voor zowel 2014 en eerdere jaren echter van dusdanig belang, dat hij zich niet bij de uitspraak van het Hof neerlegt.

Wat betekent dit voor werkgevers?
De toekomst zal uitwijzen wat de Hoge Raad beslist in deze zaak. Heeft u al aan werknemers een iPad verstrekt en heeft u hierover al loonheffingen afgedragen en is de bezwaartermijn nog niet verstreken? In dat geval kunt u alvast bezwaar maken tegen de afdracht in afwachting van de komende uitspraak van de Hoge Raad. Voorlopig zal de Belastingdienst het beleid handhaven voor zowel het verleden als het heden.


terug

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class


9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class Op 11 december draait de wereld weer één dag lang om Excel. Verdiep uw kennis en scherp uw vaardigheden aan tijdens de 9e Excel Experience Day. Met vele Excel-topexperts. Wilt u uw kennis en vaardigheden op specifieke terreinen nog meer uitdiepen? Kom dan ook naar de 5e Excel Expert Class op 12 december. Bij deelname aan beide dagen profiteert u van een extra korting!

schrijf nu inmeer opleidingen & congressen

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie

Handboek investeren en financieren


Handboek investeren en financieren Investeren lijkt gemakkelijk maar is dat niet. Investeren is een vak apart, hetzelfde geldt voor financieren. Praktijkervaring en theoretische kennis zijn een vereiste. Private equity en kredietverlening zijn beide in de loop der jaren steeds professioneler geworden en redeneren inmiddels volledig vanuit cashflows. Dit boek behandelt van A tot Z de stappen die professionele investeerders en financiers in de dagelijkse praktijk zetten voordat zij een risicopositie nemen in een onderneming. Het boek biedt een theoretische onderbouwing daar waar nodig.
Auteur: Taco Rietveld

meer informatie