Home | Wet- en regelgeving | Europees Octrooibureau en Google lanceren vertaaltool
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Europees Octrooibureau en Google lanceren vertaaltool
Deel dit op LinkedIn!
02-03-2012 - Het Europees Octrooibureau (EOB) en Google hebben een belangrijk stap gezet om de toegang tot octrooidocumenten in meerdere talen te verbeteren.Onlangs hebben zij de vertaaltool 'Patent Translate' gelanceerd. Hiermee kunnen octrooidocumenten vanuit het Engels naar het Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees en Zweeds worden vertaald en andersom.
In 2013 komen ook het Deens, Nederlands, Fins, Grieks, Hongaars en Noors beschikbaar. Eind 2014 moet de tool in staat zijn om octrooien te vertalen van en naar alle 28 talen van de EOB-lidstaten, en daarnaast ook naar het Chinees, Japans, Koreaans en Russisch.

Bron: Europees Octrooibureau


terug signaleringarchief doorsturen printbare versie

Wet- en regelgeving

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

NIEUW: Leiderschap in planning & control


NIEUW: Leiderschap in planning & control Een one paper strategy zoals de A3 methodiek doet minder een appel op de schrijfkracht in de organisatie, maar meer op de denkkracht en de dialoog, concludeert Henk Doeleman in zijn proefschrift. Het vaak veel bekritiseerde planning & controlproces is te veranderen in een aantrekkelijke en interactieve manier van werken waarin de gezamenlijke dialoog over de toekomst en het monitoren daarvan centraal staat. Met minder papier is meer richting, consistentie, samenhang en feedback mogelijk.

Auteur: Henk Doeleman

meer informatie

Van cijfers naar waarden


Van cijfers naar waarden Genomineerd voor managementboek van het jaar

Veel populaire managementopvattingen geven een eenvoudig advies: minder regels en meer vrijheid. Die suggestie is niet alleen irreëel, maar ook onwenselijk vindt Tillema. Het spel is veel delicater en herbergt een zoektocht naar nieuwe toepassingen van controls waarin economie en sociologie samenvallen.

Auteur: Kees Tillema

meer informatie