Home | Wet- en regelgeving | Europees Octrooibureau en Google lanceren vertaaltool
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Europees Octrooibureau en Google lanceren vertaaltool
Deel dit op LinkedIn!
02-03-2012 - Het Europees Octrooibureau (EOB) en Google hebben een belangrijk stap gezet om de toegang tot octrooidocumenten in meerdere talen te verbeteren.Onlangs hebben zij de vertaaltool 'Patent Translate' gelanceerd. Hiermee kunnen octrooidocumenten vanuit het Engels naar het Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees en Zweeds worden vertaald en andersom.
In 2013 komen ook het Deens, Nederlands, Fins, Grieks, Hongaars en Noors beschikbaar. Eind 2014 moet de tool in staat zijn om octrooien te vertalen van en naar alle 28 talen van de EOB-lidstaten, en daarnaast ook naar het Chinees, Japans, Koreaans en Russisch.

Bron: Europees Octrooibureau


terug signaleringarchief doorsturen printbare versie

Wet- en regelgeving

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

Hoe maakt u tijd vrij voor uw rol als sparringpartner


Hoe maakt u tijd vrij voor uw rol als sparringpartner Tijdschrift Controlling besteedt de komende afleveringen aandacht aan de manieren waarop u als financial meer tijd kunt vrij maken voor uw rol als sparringpartner. Daarom onderzoeken we met onze kennispartner Canon hoe u daar binnen uw bedrijf ruimte voor schept.

ONDERZOEK: DOE MEE EN WIN!
Onder de deelnemers worden mooie prijzen verloot, waaronder 5x het managementboek van het jaar Zakendoen in de nieuwe economie en een handige mobiele scanner, de Canon P-215II. Doe mee en verrijk het onderzoek met uw inzichten.

meer informatie

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie