Home | Wet- en regelgeving | Staat maakte fout met vakantiedagen
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Staat maakte fout met vakantiedagen
Deel dit op LinkedIn!
16-03-2012 - Volgens de kantonrechter in Den Haag was een Europese richtlijn over vakantiedagen niet goed verwerkt in de Nederlandse wet. Door deze uitspraak kunnen mensen die na een periode van ziekteverzuim zijn ontslagen, alsnog uitbetaling van vakantiedagen claimen bij de Nederlandse Staat.De zaak was aangespannen door een werknemer van een transportbedrijf, die na twee jaar ziekte was ontslagen. Volgens Europese regels had de werknemer recht op uitbetaling van 40 vakantiedagen, maar hij kreeg een vergoeding voor 12,5 dagen. Het bedrijf hield zich daarbij aan het Nederlandse wetboek.

Volgens de kantonrechter houdt de Europese richtlijn uit 2006 in dat iedereen recht heeft op vier weken doorbetaalde vakantie per jaar. Dat recht blijft ook bestaan als de werknemer wordt ontslagen. In de Nederlandse wet stond tot voor kort dat zieke werknemers maar een half jaar recht houden op doorbetaling van vakantiedagen. De uitspraak heeft mogelijk gevolgen voor tienduizenden werknemers die sinds 2006 zijn ontslagen na ziekte. Inmiddels heeft het ministerie van Sociale Zaken de wet aangepast.

Bron: NOS


terug signaleringarchief doorsturen printbare versie

Wet- en regelgeving

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class


9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class Op 11 december draait de wereld weer één dag lang om Excel. Verdiep uw kennis en scherp uw vaardigheden aan tijdens de 9e Excel Experience Day. Met vele Excel-topexperts. Wilt u uw kennis en vaardigheden op specifieke terreinen nog meer uitdiepen? Kom dan ook naar de 5e Excel Expert Class op 12 december. Bij deelname aan beide dagen profiteert u van een extra korting!

schrijf nu inmeer opleidingen & congressen

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie

Handboek investeren en financieren


Handboek investeren en financieren Investeren lijkt gemakkelijk maar is dat niet. Investeren is een vak apart, hetzelfde geldt voor financieren. Praktijkervaring en theoretische kennis zijn een vereiste. Private equity en kredietverlening zijn beide in de loop der jaren steeds professioneler geworden en redeneren inmiddels volledig vanuit cashflows. Dit boek behandelt van A tot Z de stappen die professionele investeerders en financiers in de dagelijkse praktijk zetten voordat zij een risicopositie nemen in een onderneming. Het boek biedt een theoretische onderbouwing daar waar nodig.
Auteur: Taco Rietveld

meer informatie