Home | Wet- en regelgeving | Staat maakte fout met vakantiedagen
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Staat maakte fout met vakantiedagen
Deel dit op LinkedIn!
16-03-2012 - Volgens de kantonrechter in Den Haag was een Europese richtlijn over vakantiedagen niet goed verwerkt in de Nederlandse wet. Door deze uitspraak kunnen mensen die na een periode van ziekteverzuim zijn ontslagen, alsnog uitbetaling van vakantiedagen claimen bij de Nederlandse Staat.De zaak was aangespannen door een werknemer van een transportbedrijf, die na twee jaar ziekte was ontslagen. Volgens Europese regels had de werknemer recht op uitbetaling van 40 vakantiedagen, maar hij kreeg een vergoeding voor 12,5 dagen. Het bedrijf hield zich daarbij aan het Nederlandse wetboek.

Volgens de kantonrechter houdt de Europese richtlijn uit 2006 in dat iedereen recht heeft op vier weken doorbetaalde vakantie per jaar. Dat recht blijft ook bestaan als de werknemer wordt ontslagen. In de Nederlandse wet stond tot voor kort dat zieke werknemers maar een half jaar recht houden op doorbetaling van vakantiedagen. De uitspraak heeft mogelijk gevolgen voor tienduizenden werknemers die sinds 2006 zijn ontslagen na ziekte. Inmiddels heeft het ministerie van Sociale Zaken de wet aangepast.

Bron: NOS


terug signaleringarchief doorsturen printbare versie

Wet- en regelgeving

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

NIEUW: Leiderschap in planning & control


NIEUW: Leiderschap in planning & control Een one paper strategy zoals de A3 methodiek doet minder een appel op de schrijfkracht in de organisatie, maar meer op de denkkracht en de dialoog, concludeert Henk Doeleman in zijn proefschrift. Het vaak veel bekritiseerde planning & controlproces is te veranderen in een aantrekkelijke en interactieve manier van werken waarin de gezamenlijke dialoog over de toekomst en het monitoren daarvan centraal staat. Met minder papier is meer richting, consistentie, samenhang en feedback mogelijk.

Auteur: Henk Doeleman

meer informatie

Van cijfers naar waarden


Van cijfers naar waarden Genomineerd voor managementboek van het jaar

Veel populaire managementopvattingen geven een eenvoudig advies: minder regels en meer vrijheid. Die suggestie is niet alleen irreëel, maar ook onwenselijk vindt Tillema. Het spel is veel delicater en herbergt een zoektocht naar nieuwe toepassingen van controls waarin economie en sociologie samenvallen.

Auteur: Kees Tillema

meer informatie