Home | Wet- en regelgeving | Geheel arbeidsongeschikte werknemer heeft geen recht op jubileumuitkering
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Geheel arbeidsongeschikte werknemer heeft geen recht op jubileumuitkering
Deel dit op LinkedIn!
13-04-2012 - De kantonrechter in Arnhem heeft geoordeeld dat een WIA-uitkering geen vast jaarinkomen is in de zin van de cao. Extraatjes die gebaseerd zijn op het vaste jaarinkomen hoeven dus niet te worden verstrekt aan werknemers met een WIA-uitkering.Het betrof hier een werkneemster die door een ernstige ziekte arbeidsongeschikt raakte. Na re-integratie kan ze weer aan het werk, maar drie jaar later valt zij opnieuw uit, en nu voorgoed. In september 2010 wordt haar een IVA-uitkering toegekend, de uitkering voor mensen die waarschijnlijk nooit meer aan het werk komen. Daarnaast krijgt ze een aanvulling. In november 2010 geeft UWV Werkbedrijf toestemming voor beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Die wordt met ingang van 1 april 2011 opgezegd.

Op 1 februari 2011 is ze echter 40 jaar in dienst. Daaraan is een jubileumuitkering verbonden. Die is echter gebaseerd op het vaste jaarinkomen op die datum. De werkgever vindt dat noch de IVA-uitkering, noch de aanvulling daarop onder het begrip ‘jaarinkomen' valt. Haar jaarinkomen is dus nul en de jubileumuitkering ook. De rechter gaat in deze redenering mee.

Klik hier voor de uitspraak van Rechtbank Arnhem.

Bron: F&A Signalen


terug signaleringarchief doorsturen printbare versie

Wet- en regelgeving

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class


9e Excel Experience Day/5e Excel Expert Class Op 11 december draait de wereld weer één dag lang om Excel. Verdiep uw kennis en scherp uw vaardigheden aan tijdens de 9e Excel Experience Day. Met vele Excel-topexperts. Wilt u uw kennis en vaardigheden op specifieke terreinen nog meer uitdiepen? Kom dan ook naar de 5e Excel Expert Class op 12 december. Bij deelname aan beide dagen profiteert u van een extra korting!

schrijf nu inmeer opleidingen & congressen

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie

Handboek investeren en financieren


Handboek investeren en financieren Investeren lijkt gemakkelijk maar is dat niet. Investeren is een vak apart, hetzelfde geldt voor financieren. Praktijkervaring en theoretische kennis zijn een vereiste. Private equity en kredietverlening zijn beide in de loop der jaren steeds professioneler geworden en redeneren inmiddels volledig vanuit cashflows. Dit boek behandelt van A tot Z de stappen die professionele investeerders en financiers in de dagelijkse praktijk zetten voordat zij een risicopositie nemen in een onderneming. Het boek biedt een theoretische onderbouwing daar waar nodig.
Auteur: Taco Rietveld

meer informatie