Home | Wet- en regelgeving | Geheel arbeidsongeschikte werknemer heeft geen recht op jubileumuitkering
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Geheel arbeidsongeschikte werknemer heeft geen recht op jubileumuitkering
Deel dit op LinkedIn!
13-04-2012 - De kantonrechter in Arnhem heeft geoordeeld dat een WIA-uitkering geen vast jaarinkomen is in de zin van de cao. Extraatjes die gebaseerd zijn op het vaste jaarinkomen hoeven dus niet te worden verstrekt aan werknemers met een WIA-uitkering.Het betrof hier een werkneemster die door een ernstige ziekte arbeidsongeschikt raakte. Na re-integratie kan ze weer aan het werk, maar drie jaar later valt zij opnieuw uit, en nu voorgoed. In september 2010 wordt haar een IVA-uitkering toegekend, de uitkering voor mensen die waarschijnlijk nooit meer aan het werk komen. Daarnaast krijgt ze een aanvulling. In november 2010 geeft UWV Werkbedrijf toestemming voor beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Die wordt met ingang van 1 april 2011 opgezegd.

Op 1 februari 2011 is ze echter 40 jaar in dienst. Daaraan is een jubileumuitkering verbonden. Die is echter gebaseerd op het vaste jaarinkomen op die datum. De werkgever vindt dat noch de IVA-uitkering, noch de aanvulling daarop onder het begrip ‘jaarinkomen' valt. Haar jaarinkomen is dus nul en de jubileumuitkering ook. De rechter gaat in deze redenering mee.

Klik hier voor de uitspraak van Rechtbank Arnhem.

Bron: F&A Signalen


terug signaleringarchief doorsturen printbare versie

Wet- en regelgeving

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

NIEUW: Leiderschap in planning & control


NIEUW: Leiderschap in planning & control Een one paper strategy zoals de A3 methodiek doet minder een appel op de schrijfkracht in de organisatie, maar meer op de denkkracht en de dialoog, concludeert Henk Doeleman in zijn proefschrift. Het vaak veel bekritiseerde planning & controlproces is te veranderen in een aantrekkelijke en interactieve manier van werken waarin de gezamenlijke dialoog over de toekomst en het monitoren daarvan centraal staat. Met minder papier is meer richting, consistentie, samenhang en feedback mogelijk.

Auteur: Henk Doeleman

meer informatie

Van cijfers naar waarden


Van cijfers naar waarden Genomineerd voor managementboek van het jaar

Veel populaire managementopvattingen geven een eenvoudig advies: minder regels en meer vrijheid. Die suggestie is niet alleen irreëel, maar ook onwenselijk vindt Tillema. Het spel is veel delicater en herbergt een zoektocht naar nieuwe toepassingen van controls waarin economie en sociologie samenvallen.

Auteur: Kees Tillema

meer informatie