Home | Wet- en regelgeving | Nieuwe regeling: Internationaliseringsvouchers
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Nieuwe regeling: Internationaliseringsvouchers
Deel dit op LinkedIn!
13-04-2012 - Ondernemers die duurzaam internationaal willen ondernemen, kunnen een voucher aanvragen om zich te laten ondersteunen bij hun internationale ambities. Een nieuwe regeling hiervoor staat open voor aanvragen vanaf 1 april 2012.



De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft de Subsidieregeling internationaal ondernemen 2012 gepubliceerd. Deze regeling is een vervolg op en een vervanging van de Subsidieregeling internationaal ondernemen. In deze nieuwe regeling is onder andere het onderdeel Internationaliseringsvouchers (ook wel: Starters International Business) opgenomen. Met een Internationaliseringsvoucher kan een ondernemer een ondersteuningstraject financieren bij het zetten van eerste stappen op de internationale markt. De voucher kan worden ingezet voor externe ondersteuning, bijvoorbeeld bij het maken van een analyse van de organisatie en haar sterkten en zwakten met betrekking tot internationaal ondernemen.

Voorwaarden
Er is één voucher voor ondersteuning per aanvrager beschikbaar. Deze kan worden ingeleverd bij een ondernemersorganisatie, een Kamer van Koophandel en Fabrieken of Syntens. De aanvrager dient een mkb-ondernemer te zijn.

Bijdrage en indiening
De Internationaliseringsvoucher dekt 100% van de voor het ondersteuningstraject gemaakte kosten, met een maximum van € 2400. Voor toekenning van de vouchers in 2012 is een bedrag van € 1,5 miljoen beschikbaar gesteld. Aanvragen kunnen vanaf 1 april 2012 doorlopend worden ingediend bij Agentschap NL.
 
Auteur: drs. J.H.R.H.M. Schretlen, partner PwC Advisory, Strategy & Operations
Bron: Accountancynieuws


terug signaleringarchief doorsturen printbare versie

Wet- en regelgeving

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

NIEUW: Leiderschap in planning & control


NIEUW: Leiderschap in planning & control Een one paper strategy zoals de A3 methodiek doet minder een appel op de schrijfkracht in de organisatie, maar meer op de denkkracht en de dialoog, concludeert Henk Doeleman in zijn proefschrift. Het vaak veel bekritiseerde planning & controlproces is te veranderen in een aantrekkelijke en interactieve manier van werken waarin de gezamenlijke dialoog over de toekomst en het monitoren daarvan centraal staat. Met minder papier is meer richting, consistentie, samenhang en feedback mogelijk.

Auteur: Henk Doeleman

meer informatie

Van cijfers naar waarden


Van cijfers naar waarden Genomineerd voor managementboek van het jaar

Veel populaire managementopvattingen geven een eenvoudig advies: minder regels en meer vrijheid. Die suggestie is niet alleen irreëel, maar ook onwenselijk vindt Tillema. Het spel is veel delicater en herbergt een zoektocht naar nieuwe toepassingen van controls waarin economie en sociologie samenvallen.

Auteur: Kees Tillema

meer informatie