Home | Wet- en regelgeving | Nieuwe regeling: Internationaliseringsvouchers
  • Tijdschrift controlling

    Maximale meerwaarde voor financiële professionals
  • Over SALARISADMINISTRATIE

    Hét no nonsense blad voor de salarisadministrateur

Nieuwe regeling: Internationaliseringsvouchers
Deel dit op LinkedIn!
13-04-2012 - Ondernemers die duurzaam internationaal willen ondernemen, kunnen een voucher aanvragen om zich te laten ondersteunen bij hun internationale ambities. Een nieuwe regeling hiervoor staat open voor aanvragen vanaf 1 april 2012.De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft de Subsidieregeling internationaal ondernemen 2012 gepubliceerd. Deze regeling is een vervolg op en een vervanging van de Subsidieregeling internationaal ondernemen. In deze nieuwe regeling is onder andere het onderdeel Internationaliseringsvouchers (ook wel: Starters International Business) opgenomen. Met een Internationaliseringsvoucher kan een ondernemer een ondersteuningstraject financieren bij het zetten van eerste stappen op de internationale markt. De voucher kan worden ingezet voor externe ondersteuning, bijvoorbeeld bij het maken van een analyse van de organisatie en haar sterkten en zwakten met betrekking tot internationaal ondernemen.

Voorwaarden
Er is één voucher voor ondersteuning per aanvrager beschikbaar. Deze kan worden ingeleverd bij een ondernemersorganisatie, een Kamer van Koophandel en Fabrieken of Syntens. De aanvrager dient een mkb-ondernemer te zijn.

Bijdrage en indiening
De Internationaliseringsvoucher dekt 100% van de voor het ondersteuningstraject gemaakte kosten, met een maximum van € 2400. Voor toekenning van de vouchers in 2012 is een bedrag van € 1,5 miljoen beschikbaar gesteld. Aanvragen kunnen vanaf 1 april 2012 doorlopend worden ingediend bij Agentschap NL.
 
Auteur: drs. J.H.R.H.M. Schretlen, partner PwC Advisory, Strategy & Operations
Bron: Accountancynieuws


terug signaleringarchief doorsturen printbare versie

Wet- en regelgeving

gratis e-mailnieuwsbrief

Ontvang elke week gratis het laatste nieuws voor financiële professionals.
Aanmelden

Social Media

opleidingen & congressen

ONDERZOEK: doe mee en win!


ONDERZOEK: doe mee en win! Tijdschrift Controlling besteedt de komende afleveringen aandacht aan de manieren waarop u als financial meer tijd kunt vrij maken voor uw rol als sparringpartner. Daarom onderzoeken we met onze kennispartner Canon hoe u daar binnen uw bedrijf ruimte voor schept.
Onder de deelnemers worden mooie prijzen verloot, waaronder 5x het managementboek van het jaar Zakendoen in de nieuwe economie en een handige mobiele scanner, de Canon P-215II. Doe mee en verrijk het onderzoek met uw inzichten.

meer informatie

NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel


NIEUW: Het budgetteringsprocesmodel In dit boek wordt onderzocht of het bijzondere karakter van een projectorganisatie een aangepaste manier van budgetteren vereist. Daarnaast is een budgetteringsprocesmodel ontwikkeld dat optimaal voor projectorganisaties is. Projectorganisaties zijn meestal georganiseerd als matrixorganisaties die zijn opgebouwd uit projectteams en functionele afdelingen. Hoe moet het budgetteringsproces eruit zien om goed aan te sluiten op dergelijke organisaties?

Auteurs: André de Waal en Matthijs van Wijk

meer informatie